Over 11G architectuur

Ik ontwerp vanuit de context; de omgeving, een bestaand gebouw, de opdrachtgever en de gebruiker. Mijn ontwerpen zijn eigentijds, functioneel, gezond en kostenbewust. Mijn kracht zit in de kleinschaligheid en mijn persoonlijke benadering. Hierdoor bouw ik een goed contact op met mijn opdrachtgevers, ben ik flexibel en kan ik snel schakelen. Ik denk mee en lever maatwerk naar wens van de opdrachtgever.

Voorop staan de wensen van de opdrachtgever. Ik ontwerp zowel voor particulieren als bedrijven. Ik adviseer in de haalbaarheid en in eventuele alternatieven. De mogelijkheden werk ik uit van schets tot realisatie. Ik werk nauw samen met collega architecten en interieurontwerpers waarbij ik altijd de lead in het project hou.

Duurzaam en toekomstbestendig

Ik gebruik een materiaal naar zijn eigenschappen. Ik streef naar duurzaamheid door ontwerpen te maken die esthetisch en praktisch lang mee gaan. Samen met de opdrachtgever werk ik toe naar een woning/gebouw dat, binnen het beschikbare budget, met milieuvriendelijke materialen zo duurzaam mogelijk wordt verbouwd. Er zijn verschillende gradaties en methodes om je woning/het gebouw duurzaam te verbouwen: een groen dak, licht bouwen, zonnepanelen, een warmtepomp, bewust materiaalgebruik, een verbetering van het energielabel en veel meer. Bij vroegtijdig de verschillende mogelijkheden mee te nemen in het ontwerp kunnen de kosten en baten het best worden afgestemd. Zo kan de woning/het gebouw ook circulair worden ontworpen. Circulair bouwen houdt in dat materialen telkens opnieuw gebruikt kunnen worden, dat we geen fossiele brandstoffen meer aanspreken en dat we de ecosystemen niet verder aantasten.

louis

Over Louis van Galen

Ik ben Louis van Galen, oprichter van 11G architectuur. Naast architect, adviseur en ontwerper ben ik getrouwd en trotse vader van twee prachtige meiden. Ik hou enorm van muziek luisteren, speel graag tennis en ben soms op een racefiets of een zeilboot te vinden.

Waarom architect. Als kind was ik al veel aan het tekenen, niet dieren of bloemen, maar huizen en rechte lijnen. Ik was altijd al geïntrigeerd in techniek en de werking van dingen.  De combinatie techniek en creativiteit kwam uit een beroepen keuze test. Zo kwam de architectuur op mijn pad. Samen met de opdrachtgever iets unieks creëren vind ik erg gaaf!

Studie. Ik heb Bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft met als afstudeerriching Architectuur in- en exterieur. Dit maakt dat ik naast exterieur ook veel affiniteit heb met het interieur wat erg praktisch is bij het maken van ontwerpen.

Werkverleden. Alvorens ik in 2011 ben gestart met 11G Architectuur  heb ik als architect gewerkt bij Architectenbureau Korbee, Klous en Brandjes Architecten en Benthem Crouwel Architects.

Projecten. Ik heb gewerkt aan uiteenlopende nieuwbouw en verbouwprojecten, aan de inrichting van winkels en cafetaria, complexe indelingen van dierenklinieken en de transformatie van bedrijfspanden naar woningen. Tevens hoort modulaire seriematige (houtskelet)bouw tot mijn portfolio. Mocht je hier meer van willen weten, kijk op www.optahome.nl.